Ce este bine de stiut la alegerea pestiilor

 

 

Multi oameni, fac mai multe greseli la alegerea pestiilor pentru acvariile lor, ceea ce duce la pierderea lor sau probabilitatea de a nu se dezvolta la potentialul lor.

Inainte sa alegem pestii, va trebui in primul rand sa facem o analiza asupra acvariului.

Este bine sa intelegem ca diferiti pesti necesita diferite conditii pe care trebuie sa le indeplinim.

Exista doua tipuri de pesti. De apa sarata si de apa dulce. Ambele tipuri au nevoie de sisteme de filtrare corecte de la bun inceput. Aici ne gandim la ciclul de azot al acvariului care datorita volumului mic de apa dintr-un acvariu comparat cu volumul mare de apa din habitatul natural al pestiilor este mai putin eficient. Ambele tipuri de sisteme de filtrare, atat pentru apa dulce cat si pentru apa sarata au nevoie de suprafete pentru cresterea si mentinerea culturilor de bacterii care ajuta la reducerea in mare parte a amoniacului. Sistemul de filtrare pentru acvariile de apa sarata sunt mai complexe, iar cea mai eficienta metoda pentru ambele tipuri de apa este sistemul de filtrare de tip “SUMP”. El consta intr-un acvariu mai mic, compartimentat prin care trece apa. Fiecare compartiment isi are rolul lui prin mediile de filtrare care sunt puse in el.

Acvamed va sta la dispozitie cu orice tipuri de sisteme de filtrare la comanda pentru acvariul dvs. De asemenea Acvamed ofera consultatie la alegerea acvariilor si va ajuta si cu acvariul la comanda.

De asemenea, un alt lucru foarte important este lumina.

Lumina o alegem in functie de inaltimea acvariului, tipul de apa si ce ne dorim in acvariu. Aici in mare parte Acvamed recomanda si foloseste sistemele de iluminare pe LED. Acvariile plantate au nevoie de o iluminare mai puternica pentru un success mai mare in cresterea plantelor. La fel si acvariile cu corali au nevoie de o calitate mai buna a luminii.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply