Care este diferenta dintre acvariile de plexic si acvariile de sticla

Acvariu plexiglas

De ce acvarii de plexic si nu acvarii de sticla?

Siguranța

Sticla acrilica sau plexiglasul este mai rezistentă decât sticla. Acvariile de sticla sunt casante iar in ultimul timp hobisti si doritori de acvarii din Romania aleg tot mai mult plexiglasul. In Statele unite acvariile de sticla sunt din ce in ce mai putine iar acvariile din plexiglas predomina.

Sticla acrilica se sudeaza comparat cu sticla obijnuita care doar se lipeste asa ca rezista mai mult in timp. Prin urmare, acvariile din plexic sunt mai rezistente ca si acvariile din sticla.

Acvamed utilizează numai plexic de înaltă calitate. Claritate Plexicul are o transparență de 93%, în timp ce sticla are doar 82% transparenta iar acvariile de plexic oferă o imagine mai clară, în timp ce acvariile de sticla oferă o imagine distorsionată. Izolatia plexicului este cu 20% mai bună decât cea la sticlă. Prin urmare, este mult mai ecologic decât sticla.

 

 

Acvariu sticla

 

 

Acvariile din sticlă sunt mai predispuse la spargere datorită materialului casant, neflexibil. 

Tot mai multe acvarii din sticla, incep sa se sparga aparent fara motiv. Dar adevarul este ca exista motive bine intemeiate. Producatorii de silicon de acvarii obijnuit deobicei ofera o garantie de 15 ani pe siliconul pe care il produc. Prin urmare, acvariile cu o varsta de 10-15 ani incep incet incet sa cedeze. Un alt motiv este sticla care poate prezenta microtensiuni care la presiune pot duce la spargerea acvariului.

Orice zgârietură făcută pe un acvariu de sticlă nu poate fi reparată cu ușurință, în timp ce acrilul poate fi lustruit. Aici puteți viziona, de asemenea, un film de testare cu două acvarii identice, unul realizat din acril și unul din sticlă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply